Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zajímavá diskuse. K zamyšlení je spíše teorie, že po porážce Ukrajiny putinovské Rusko zmizí. Nevím, co si o tom myslet.

0 0
možnosti

Kostelanský lže, jeho nesmysly už byl dávno vyvrácené, ovšem u nevědomého Josefa Bárty to nepřekvapuje.

0 0
možnosti
Foto

Připravme se na špatné zprávy, řekl šéf NATO k válce na Ukrajině

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg v sobotu v německé televizi ARD zdůraznil, že...

0 1
možnosti
Foto

Bohužel. A jsou tací. kteří z toho mají neskrývanou radost.

2 0
možnosti
Foto

Přesně tak, co došly zbraně z první světové války už nebylo co poslat.

1 0
možnosti

tak prý válka na Ukrajině trvá tak dlouho, protože málo pomáháme.

Komu musí "pomáhat" Česká republika, ten už prohrál dopředu. Česká republika nemá ani užitečný vojenský materiál, ani lidské síly, ani jakoukoliv ochotu nebo schopnosti k čemukoliv, co by se dalo nazvat pomocí. Nemá tyto věci ani pro obranu sebe sama. A nota bene, příští volby vyhrají ústavní většinou kremlofilní síly

Neplést si vyskladnění nepotřebného materiálu, nebo výrobu munice, za kterou platí někdo úplně jiný, s pomocí. Dokonce ani vyvěšování Putina v pytli žádná pomoc není.

0 6
možnosti
Foto

Lipavský to nyní nandal Lavrovovi na zasedání OBSE, když při jeho vystoupení odešel. Diplomaté OBSE měli totiž v plánu:

Vyloučit Rusko z organizace OBSE a zahájit jeho diplomatický bojkot!

Zvolit Estonsko za předsedající zemi OBSE, protože je zárukou protiruské politiky.

Dopadlo to tak, že diplomaté odhlasovali na konferenci OBSE, kde Lipavský ukázal Lavrovovi prostředníček, nejen všechny ruské návrhy, ale smetli ze stolu i všechny protiruské návrhy! Na ruský návrh byla předsednickou zemí OBSE zvolena Malta, která je více proruská, než Orbánovo Maďarsko.

Tak, co s tím?

2 8
možnosti

Kdyby, kdyby... SSSR vlastne zachranila Chamberlainova rakovina1 Ten po kapitulaci Francie byl ochoten prijmout Hitlerovu nabidku mirove smlouvy, za podminky odevzdani ostruvku Jersey Nemecku. Chamberlain byl ochoten podepsat, ale zabranila mu v tom pokrocila rakovina.

Vladu prevzal Churchill a ten prohlasil "We won't give an inch". Volne: "nedame ani coby se za nehet veslo"!

Nejde ani tolik co by stalo kdyby Chamberlain podepsal, ale o to co by se urcite nestalo. Nebyla by letecka bitva o Britanii, ve ktere Luftwaffe ztratila tretinu letadel a zkusenych pilotu a hlavne neexistovala by britska blokada na mori a takto by Nemecko melo neomezenou moznost importu surovin, hlavne ropy. USA by zustaly neutralni.

Zustali by proti sobe dva souperi Stalin a Hitler, v lete 1940 byli jeste spojenci kteri uz meli Evropu rozdelenou a podrobenou okupovanou nemeckymi a sovetskymi vojsky.

Co by bylo dal a jake by mel Stalin za takovych okolnosti sance? Coby kdyby?

0 0
možnosti

Co by se mělo stát? Válka by dopadla stejně, pouze by se o něco prodloužila.

1 5
možnosti
Foto

J82a77n 72J45i91r98k94ů

3. 12. 2023 15:45

Jak píšu v textu, bez pomoci, kterou spojenci poskytli Svazu, by se německá armáda zastavila na Urale a dnes by tam byla hranice.

5 1
možnosti

"Je 1. 9. 1941 a Spojenci zastavili pomoc SSSR, válka prý trvá moc dlouho"

Kto by sa mal doučiť dejepis?

"Nemecko napadlo ZSSR sa začala 22. 6. 1941. po polroku1941 vyčerpaná nemecká armáda nedokázala v ťažkých zimných podmienkach a za silnejúceho odporu Červenej armády pokračovať vo svojom postupe a prešla do obrany."

0 3
možnosti
Foto

J55a17n 54J98i17r46k61ů

3. 12. 2023 15:26

Jo, a proto ještě dva roky na to v červnu 1943 byla fronta u Leningradu, Kurska, Orla a Černého moře. Např. obléhání Leningradu skončilo až v lednu 1944, Sevastopol byl osvobozen až v květnu 1944. Ještě v březnu 1943 ve 3. bitvě o Charkov drtivě porazila vyčerpaná německá armáda Rudou armádu.

8 0
možnosti

Že ukrajinští vojáci bojují i za naší svobodu, se všeobecně ví. Oni jsou ale už unavení, to nelze poslední dobou přehlídnout. Dokonce se některým ani nechce, za svoji vlast a svobodnou Evropu bojovat. Mají-li nad naším společným nepřítelem zvítězit, musíme i my konečně vstát od klávesnic a založit interbrigády. Myšlence odhodlaných dobrovolníků hodně fandím. Bojový duch a odhodlání, už soudě dle postojů mnohých nás zde na blogu, případným interbrigadistům chybět nebude.

Hrr na ně bratři, já tu zatím na vás počkám. Jo, přiznávám, trochu se za to stydím, prosím ale, neodsuzujte mě, v podstatě se chováte úplně stejně jako já.

1 5
možnosti

J60i97ř14í 71G61r35o63h

3. 12. 2023 14:35

Za naši svobodu nebojují, bojují za sebe. Jinak existuje mezinárodní legie v rámci UA armády, můžete se přihlásit, třeba Vás vezmou, pokud máte vojenský výcvik

3 4
možnosti
Foto

Svět dělá stále stejnou chybu. Pořád a opakovaně. Myslí, že pokud vyhoví agresorovi, ten se uspokojí a dá pokoj. Což nikdy nenastalo a ona chyba byla posléze vykoupena utrpením mnoha dalších miliónů lidí.

I dnes vidíme snahy "nedráždit" pana Putina, Lavrov už může jezdit na konference OBSE a není zatčen a poslán na galeje, není jisté, že Rusové nebudou na OH 2024 atd.

Všechno je to špatně.

Agresora nelze klepnout přes prstíky, pokud je někam strčí. Je třeba mu je useknout s celou paží a ještě ho praštit pálkou přes zuby. Tou porozumí a dá pokoj. Jinudy cesta prostě nevede.

18 3
možnosti
Foto

To se ,,světu" podařilo toliko ve II.WW, kdy tehdejší spojenci porazili mocnosti osy a donutili je kapitulovat, a následně to ,,ohlídat" nekompromisním okupačním způsobem. ANI TO VŠAK NESTAČILO NA ,,VĚČNÉ ČASY" , a svět se stal bipolárním. Tím však dnes již také není.

0 3
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1423x
Politicko-právní analytik. Project a Risk Manager.

Náruživý čtenář.