Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Autore nepletete si náhodou "hrušky s japkama". Jednak u nás se nikdy nikdo nenutil, aby slavil svátek. Pouze za bolševika se povinně slavil 1. máj, ale ty doby jsou už dávno pryč. No a pak neplete si taky  den volna s oslavou. Asi chtělo včera méně zeleného piva ;-D;-D;-D

5 0
možnosti
JK

Vy máte něco proti japkám?

1 0
možnosti
BM

No, abychom nakonec ten ramadán nemuseli povinně slavit...:-/

2 0
možnosti
TP

Vanoce a Velikonoce jsou svatky prirody (souvisejici s delkou dne i noci, proto take maji oba v nazvu "noc"). Ze si je krestanske cirkve pro sebe ukradly (vsimnete si, ze Jezis ma pevny datum narozeni a pohyblivy datum smrti), z nich krestanske svatky nedela. Vsimnete si, ze drtiva vetsina svatecnich ritualu nesouvisi s jejich Jezisem, ale prave s prirodou a pohanskymi zvyky.

2 3
možnosti
BM

Máte v tom binec. Viz moje poznámka níže....

3 0
možnosti
JH

Nějak mi není jasné, proč je problematika zužována na křesťanské svátky. Stejný "problém" je přeci i u těch nekřesťanských, a vlastně i u sobot a nedělí. Co takhle zrušit úplně všechny volné dny a místo toho adekvátně navýšit zákonnou dovolenou třeba na 150 dní? Já bych to tedy bral, řešilo by to i spoustu problémů, například ohledně návalů lidí na úřadech a v obchodech nebo na kulturních či sportovních akcích.

3 0
možnosti
Foto

Jenže velikonoce byly původně pohanským svátkem na který si až později křesťané napasovali své velikonoce ;-)

1 0
možnosti
BM

Původně to byl Židovský svátek-Pasach. Na paměť vyvedení Židů z Egypta..  Obětoval se beránek ard.atd. A právě předvečer těchto svátků byl ukřižován Ježíš Nazaretský.. Takže nyní je to přirozeně i křesťanský svátek.

To si pletete s Vánocemi........

3 0
možnosti
Foto

A oni je ateisté slaví? Tedy stejně jako praktikující křesťané?

Prostě mají volno, s nímž naloží podle svého.

2 0
možnosti
JK

Moudře praktikují obžérství a chlast.:-)

1 1
možnosti
JB

Já s tím naprosto souhlasím,ale žádám aby v tom případě bylo financování církví s okamžitou platností ze strany státu(tedy nás všech ateistů) ukončeno a zákon o církevních restitucích byl upraven takto:Všechny budovy a pozemky u kterých  není sporu o dřívějším vlastnictví,nechť jsou okamžitě církvi vráceny a nároky finanční ať jsou postoupeny k právnímu soudu a náhrady finanční jsou vyžadovány po konkrétních vinicích a ne podle kolektivní viny nevinných ateistů.Berete to?

0 1
možnosti
MS

Pak ovsem zbyva otazka, zda neni vetsina cirkevniho majetku nabyta podvodem(Buh). Jen tezko by cirkev nabyla svuj majetek, kdyby se misto zastupcu vsemohouciho na Zemi prezentovala treba jako spolecenstvi pratel fantasy knihy Bible.

2 2
možnosti
MK

Až budou exoti volit krále, budete favoritem. To tvrdím navzdory tomu že jsem ateista. Kromě toho u nás těch svátků není zase tak moc. Koukněte se k sousedům, kolik jich mají.

1 0
možnosti
JH

J33a54n 23H26l36e93d62í56k

3. 4. 2015 11:59

pane Jirků-  pro ctitele ramadánu, pěkný článek o ničem, chce to toleranci

0 0
možnosti
JK

Počítám, že to myslíte v nadsázce.:-) Veškeré naše křesťanské svátky jsou dnes bohužel jeden velký byznys. Žijeme v konzumní společnosti, kde spotřeba je velmi významným měřítkem růstu HDP. Mě by něco podobného vůbec nevadilo, ale paradoxně by to nejvíce zasáhlo ateisty, kteří vlastně nemají důvod svátky slavit. Ovšem pro velký svátek konzumu a obžerství. Řekl bych - každý svého štěstí strůjce..:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1423x
Politicko-právní analytik. Project a Risk Manager.

Náruživý čtenář.