Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Soudím opačně. Česká pošta je jedním z dalších reliktů socialismu. Neefektivní (dnes znovu dotovaný) moloch bez koncepce, řízení a pochopení situace. Vina leží v jediném: dokud bude patřit státu, nemůže nikdy z toho kruhu vykročit, i kdyby pošťačky začaly třeba roznášet mléko (a že tam podobných nápadů vzniklo!)

Celé řízení pošty vychází z konceptu: „je třeba zachovat státní podnik za každou cenu“. To přece nemá žádnou logiku.

(O těch obludných manažerských nápadech vím od 2 velmi věrohodných svědků, jednoho „až tam nahoře“ a druhého „až tam dole“.)

0 0
možnosti
Foto

Momentálně střední a vyšší poštovní úředníky nezajímá nic kolem doručování a zkvalitňování doručování.  Zaměřují se na přidané služby a pošťačky nutí, aby podomně prodávali všelijaké produkty a drobné zboží.  Dobře hodnocená pošťačka je ta, co dopisy hází do popelnice ale dělá tyto vedlejší produkty.

0 0
možnosti

Německá pošta zaměstnává - na obdobných činnostech, samozřejmě bez Telecomu - cca 180 tis. pracovníků, což je na 8x větší zemi méně než u nás, ale zas ne o tolik. Takže prostor pro efektivní činnost tady je, i když to není bezbolestné - propouštění apod. Četl jsem, že např. propuštěné pošťáky v Rakousku zaměstnali u policie jako administrativní síly tak aby policajti byli více v ulicích a terénu.

0 0
možnosti

Pokud by stát měl zajišťovat spojení mezi obyvateli, měl by spíš začít řešit internet. Ovšem soukromé firmy to dělají velmi efektivně, tak proč jim to brát? Efektivně řeší i doručování balíků a podobných zásilek, které po mailu poslat nejdou. Tak proč jim vytvářet státem dotovanou konkurenci?

Nevidím žádný důvod, proč držet poštovní služby v rukách státu. K rozvoji civilizací (a jejich vzniku) přispělo spojení mezi obyvateli obecně a to nejlépe zajišťuje právě volný trh.

0 0
možnosti
Foto

"Ekonomické problémy pošty nejsou v moderní době, ale ve špatném vedení uvnitř i vně. Špatnou situaci nevyřeší vyhlášky a zákony, ale personální audit a krizový management. "...V podstatě jediná myšlenka, s kterou se dá bez výhrady souhlasit...:-)

2 0
možnosti

Auto nějak zapomíná na to, že pokud zůstane pošta státní, tak stát žádné jiné zákony než vyhlášky a zákony k dispozici nemá.

0 0
možnosti

Už nikdy...řekl jsem si po zkušenostech s Českou poštou za posledních pár let ( fronty u přepážek,nepružné doručování či nedoručování zásilek - a tím pádem další a delší fronty a konflikty v nich).

Vrchol všeho - jako příklad: po letech jsem chtěl vyplnit složenku "na peníze", bylo to pro telekomunikační firmu,účtovala 275Kč (a nepochopitelných) 70hal.,poctivě jsem vyplnil a dočkal se výtky"máte to špatně",samozřejmě kvůli těm haléřům...tak proč máte stále ještě na složence kolonku "hal",byla moje otázka na černouška za sklem.Jen tupě opakoval svou naučenou větu a tak jsem složenku vztekle roztrhal a zařekl se,že už NIKDY,NIKDY,NIKDY Česká pošta více.

1 0
možnosti

To má být vtip? Jaké služby sloužící rozkvětu civilizace dnes pošta garantuje? Doporučené psaní za 29 Kč? Nebo snad složenku za 26 Kč? To jsou v elektronickém věku všechno služby úplně k ničemu. Proto také pošta zoufale hledá, co by mohla dělat jiného a postupně se z ní stává hokynářství s úplně vším od stíracích losů po životní pojištění.

Ale nemusíte se bát, že by státní pošta hned tak zanikla. Jestli totiž existuje nějaký "logistický kartel", tak je to právě státní pošta. Například projekt Datové schránky poště každoročně vynáší stovky milionů. No neberte to - nechat si platit 18 Kč za garantované doručení mailu. Tedy paradoxně přesně to, čeho se bojíte, provádí už několik let právě Vaše milovaná státní pošta :-) V tržním prostředí je něco takového naprosto nepředstavitelné, abyste mohl zpoplatněnit e-mail, tak byste pořeboval mít kontrolu nad internetem.

P.S.: jestli máte pocit, že Vaše maily někdo špehuje, tak šifrujte.

1 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1423x
Politicko-právní analytik. Project a Risk Manager.

Náruživý čtenář.