Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR
MK

Vzhledem k postavení vojsk, lépe řečeno ozbrojených sil, kdy tzv. separatisté se brání nebo útočí z východu, kdežto ukrajinské gardy postupují ze západu, takže nahodilý  nebo neúmyslný útok musí být hlavně ze strany banderovských gard, které bojují ze západu na východ.  .

1 3
možnosti
MR

kde berete furt ty  banderovce?

2 0
možnosti
PK

http://zpravy.idnes.cz/ukrajina-majdan-kyjev-stanovy-tabor-d7k-/zahranicni.aspx?c=A140807_122010_zahranicni_aha

Já myslím že nebude třeba... nějak se totiž nezdá tže by osazenstvo Kyjeva byla spokojeno s vládou která tam nyní je.

0 0
možnosti

Trochu střílíte na slepo, jako většina zdejších komentářů. Ale nejste daleko pravdy. K informovanosti může přispět znalost pár věcí. V roce 2010 Juščenko vyznamenal nejvyšším státním vyznamenáním Stěpana Banderu, Janukovyč mu jej po svém nástupu do funkce prezidenta odebral. To je charakteristické pro vztah ruskojazyčného východu a západu Ukrajiny. Jedna strana chápe SB jak bojovníka za ukrajinskou samostatnost, druhá jako spojence Hitlera a banditu. Nic snad nemůže mít větší bryzanci pro udržení celistvosti Ukrajiny. Zvláště chopí-li se tématu "politici". Důsledkem je vyhlášení samostatnosti pro Luhansk či Doněck, které se ovšem na rozdíl od Krymu nechtějí připojit K Rusku. I proto tam Putin a nejen proto zatím nevlétl. Pokud USA a EU hodlají dále sankcemi zahánět ruského medvěda naprosto zbytečně do kouta a proud uprchlíků z těchto oblastí se dále dramaticky zvýší (dnes už 3/4 milionu) nejspíše tam Putin vlítne, vyslyší prosby separatistů o pomoc a umožní vznik samostatných států či státu. Putin o ta území zájem nemá. A tak se pak bude mluvit ať už právem či ne o loutkových státech, pokud se USA spolu s EU nestanou zdrojem válečného konfliktu poněkud "širšího" rozsahu než je dnes. Ironií je že válečnými štváči jsou dnes USA a EU - z blbosti. Představa, že zlomí Putina sankcemi, je představa naprosto nesmyslná a navíc ty sankce postihnou především EU.

2 1
možnosti
Foto

Nevím, jak mohl být Bandera spojencem Hitlera, když jej nechal v roce 1941 zavřít do koncentračního tábora  Sachsenhusen a to do podzimu 1944  Jaké právo má menšina na vyhlášení samostanosti určitého území. Putin nemá kam lítat on už je na Krymu i na Ukrajině.

5 2
možnosti

7. 8. 2014 9:48

Snad protiutok, ruskej utok uz probiha delsi dobu.

6 5
možnosti

to jsem netušil, že ruští separatisté útoči na Kyjev a další západoukrajinská města.8-o

1 2
možnosti
MD

'..muzeme je prisoudit separatistum" je styl plavani na pudla v mistnim rybnicku dohadu.

Nekdy staci malo s devastujicim ucinkem na cely clanek. I kdyz zavedeny, presto stale trapny, vyraz 'separaticke' lze hodit do tehoz rybnicku. Najakou tu vlnku pro surfujici pulce to udela.

1 0
možnosti
MP

Je zajímavé, že o masakrech v Doněcku a Luhansku se moc nemluví. Proč USA a EU nedává sankce Ukrajině? Proč nikdo nepomůže lidem, kteří tam žijí? 750 000 obyvatel už utekla do Ruska. Staří a chudí lidé utéci nemohou a nezbývá jim, než se nechat vyvraždit. Chybí tam voda, proud atd., proč jim EU nebo USA nebo my nepomůžeme? Něco mi tu nehraje...Cui bono??!!Proč nepomůžeme Volynským Čechům, SVÝM lidem?

7 3
možnosti
Foto

Kde jste vzal informaci, že uteklo 750 000 obyvatel do Ruska. Zajímal by mě ten zdroj. Proč by dávala EU a USA sankce. Snad proto, že brání celistvost země ? Mám dojem, že jim pomáháme tím, že na Rusko uvaluje embargo. Pokud separatisté odtáhnou do Ruska odkud přišli bude po problému.   V  jediném máte pravdu a to ve vraždách, kterých se dopouští separatisté je to hrozné s tím s vámi souhlasím.

4 0
možnosti
JN

Proč jste s těmi vylhanými záminkami tak skromný a končíte v roce 1939?

Mohl byste jmenovat taky tonkinský incident v roce 1964, novinářsky vytvořené báchorky o zločinech v Kuvajtu 1990,  chemické zbraně v Iráku 2001, ... V celosvětovém měřítku méně významné ale u nás známé jsou také provokace STB z padesátých let.

A o tom, co se děje dnes na Ukrajině, nelze věřit žádné ze zúčastněných stran.

3 2
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1423x
Politicko-právní analytik. Project a Risk Manager.

Náruživý čtenář.